Wednesday, 10 April 2013

LANTAK KAULAH


Assalamualaikum

Annyeong Haseyo chinggus ( kawan ) ^-^,
Tak sabar pulak nak tunggu esok nak update entry-entry baru kat dalam blog aku ni.. hehehe.. korang pernah tak kalau pergi kedai ke, mane2 ke, ade orang yang lagi tua panggil korang akak/abang,  ade tak?  Macam tu juga lah yang terkena kat aku ni.. Asal pergi mana-mana jer mesti aku kene jadi kakak dieorang ( sejak bila lah aku jadi kakak korang ni?  -_-' )..Hello aku ni muda lagi tau daripada korang semua !, time tu jugak lah aku rasa nk cakap je kat depan depa semua macam tu ( sabar2 )..Sedih jugak lah bile dierorang panggil aku kakak, but sesetengah orang tu ade jugak yang panggil aku adik, thanks anyway yang panggil aku adik tu :D ( if aku jadi adik korang tak pe :P ).




Yang ni time aku darjah 6, nampak cam akak-akak ke? kieyomi (comel) tak?

And this, time aku form 3, nampaklah juga aku macam akak-akak :(
Yang ni pown sama. Eeee.. banyak jugak jerawat aku time tu ye >_<'. Btw sebelah tu buddies gediwwkk aku Shafika Suhaimi :P

Okay, yang ni plak time aku form 4, nampak tak aku semakin muda ?! ( ahaks perasan plak minah ni ! -_-' )

And this too, kat dalam umah pown jadilah nak tangkap gambar :P
Btw aku ade tengok rancangan KALAU ADA JODOH BERSAMA USTAZ KAZIM ALIAS kat astro oas channel 106.. korang ade tengok tak ?.. rugi ooooo tak tengok, best jugak rancangan tu.. sambil aku tengok rancangan tu aku dapat ilmu pegetahuan and juga pahala ^_^.. Okay balik pada topic yang asal, dalam rancangan tu Ustaz Kazim ade kata 

"Jangan marah bila orang panggil kita kakak atau abang, mereka cuma nak menghormati kita saja. Apa salahnya kalau mereka panggil kita akak atau abang?.. Macam yang mak dengan ayah kita buat bila panggil kita akak dan abang".. bila aku fikirkan balik betul jugak kata Ustaz Kazim tu. Gomawo ( terima kasih ) Ustaz Kazim ( pehal plak tetiba cakap korea ngan Ustaz Kazim plak ni? -_-' ). Elok lagi dieorang panggil kita akak/abang dari dieorang panggil kita woi, wei, budak or sebagainya kan..

Dear my readers, please think positive!.. That's all for today my chinggus ( kawan ).. Thanks for reading! Assalamualaikum and anyyeonghi gesayo ^-^

Get widget here