Saturday, 27 April 2013

Dear NON-KPOPPERS,

Assalamualaikum,

Annyeong readers,
Maaflah dah lama tak update, mianhaeyo (maaf) :(, Kenapa ramai orang yang tak suka KPOP? even artis kita sendiri pon ada yang bash KPOP. Hari ni aku rasa panas hati je terhadap sesetengah orang yang pandang serong dengan KPOP (Sabar jelah). Tak suka tak payahlah dok kutuk2 berbagai, kata KPOP ni GAY, buat PLASTIC SURGERY, NYANYI MIMINGlah -.-. 
Cuba ko (HATERS) explain ni..


Explain skit aku nk tengok..

Cube korang nyanyi sambil menari test tengok tercungap-cungap ke tak?. Buat research dulu, jangan main nak kutuk je. Bukan niat aku nak menangkan die orang je, but dah dieorg pandai memikat hati peminat termasuk aku nak buat cam mane. Contohnya cam variety show Running Man, korang tengok juga walaupun benci KPOP (jangan tipu)


You see HATERS, siap buat hashtag lagi -.-


And this we KPOPPERS.


Aku banyak juga baca komen-komen yang NON-KPOPPERS komen dan banyak juga yang kene balas dengan KPOPPERS-KPOPPERS. Tapi Ada satu komen ni menarik perhatian aku.


Memang betul tu, setuju sangat Kak Nanana :D
So korang semua ada akal kan dan boleh berfikir, kenapa bila KPOP je nak bash teruk-teruk, Kenapa artis luar negara yang lain tu korang tak bash tak kutuk itu ini?. Kami tak pernah kutuk pon apa yang korang (I mean NON-KPOPPERS) minat. So terpulang apa yang korang nak minat dan kami KPOPPERS tak kisah pon. 

Anda salah seorang yang BENCI KPOP dan nak BASH KPOP?


Yes Go on !
                                       
Do I Look like i care ?

I don't care !
And HATERS please go to the left -.-


Nah rasakan penangan GD! Amik ko :D



Dan ini kata-kata terakhir aku untuk NON-KPOPPERS :D
                                 
Ingat tu :D
Sebelum aku akhiri entry aku ni, terlebih dahulu aku memohon maaf kalau ada yang terasa ke dengan entry aku kali ni.. mianhae (minta maaf), harap korang faham apa yang aku ingin luahkan kepada korang. Sekian, Assalamualaikum and annyeong :D



Saturday, 13 April 2013

RUNNING MAN DAEBAK (Hebat) !

Assalamualaikum,

Annyeong Haseyo readers :D
Korang semua pernah tengok variety show RUNNING MAN tak?, Aiggooo.. tipulah sape yang tak pernah tengok RUNNING MAN ni. Best tau, rugi gileww kalau sape yang tak layan Running Man ni.. Kawan and family aku yang mulanya tak berapa suka layan cite korea-korea ni, jadi suka bila tengok variety show Running Man ni tau :D 

lagi-lagi abang aku.. Dialah yang paling ANTI gileeww bab-bab KPOP ni,.. Eleh, dulu ko main lagi dok kutuk-kutuk kat korea ni kata gaylah, macam pondanlah, tapi akhirnya ko kalah gak dengan Running Man ni..hahaha.. :D.. inilah yang dikatakan penangan Running Man !

Aku memang peminat no1 Running Man Setiap episod tak pernah miss aku tengok.. memang lawak gilewww sampai nak pecah perut aku and keluarga aku layan Running Man ...

RUNNING MAN jongmal (sangat) DAEBAK (hebat) !


   


Inilah Running Man yang dulunya mempunyai 9 orang ahli iaitu Jong Kook, Jae Suk, Kang Gary, Suk Jin, Kwang Soo, Ji Hyo, Lizzy (After School), Joong Ki dan Haha kini dah tinggal 7 orang ahli :(.. 

Setiap episod, dieorang harus melakukan mission untuk menang dan ade juga artis undangan yang datang.. Hadiah yang dieorang dapat memang terbaik.. kalaulah aku pon boleh masuk rancangan ni.. :(




Setiap episod ade jer perangai dieorang yang membuatkan aku jadi gile dibuatnya. Paling kelakarnya semasa diorang melakukan mission yang harus diselesaikan untuk menang, memang kelakar !

Inilah pasangan MONDAY COUPLE dalam variery show Running Man.. mereka berdua ni memang sweeeettt sangat ! Aiigggooo >-<'


Dieorang berdua ni memang pasangan isnin yang sangat kieyomi (comel) dan sweeeettt ! 

Ini salah satu episod kegemaran aku !, Arrrggghhh jelesnya tengok mereka berdua ni !! >-<'


Dan ini carta hubungan mereka dalam Running Man :D



Apa lagi?, jom ah layan Running Man.. I hope that you will love to watch Running Man a bit better now.. That's all for my entry today, thank you for reading ^-^, Assalamualaikum..







             
                                      

Wednesday, 10 April 2013

LANTAK KAULAH


Assalamualaikum

Annyeong Haseyo chinggus ( kawan ) ^-^,
Tak sabar pulak nak tunggu esok nak update entry-entry baru kat dalam blog aku ni.. hehehe.. korang pernah tak kalau pergi kedai ke, mane2 ke, ade orang yang lagi tua panggil korang akak/abang,  ade tak?  Macam tu juga lah yang terkena kat aku ni.. Asal pergi mana-mana jer mesti aku kene jadi kakak dieorang ( sejak bila lah aku jadi kakak korang ni?  -_-' )..Hello aku ni muda lagi tau daripada korang semua !, time tu jugak lah aku rasa nk cakap je kat depan depa semua macam tu ( sabar2 )..Sedih jugak lah bile dierorang panggil aku kakak, but sesetengah orang tu ade jugak yang panggil aku adik, thanks anyway yang panggil aku adik tu :D ( if aku jadi adik korang tak pe :P ).




Yang ni time aku darjah 6, nampak cam akak-akak ke? kieyomi (comel) tak?

And this, time aku form 3, nampaklah juga aku macam akak-akak :(
Yang ni pown sama. Eeee.. banyak jugak jerawat aku time tu ye >_<'. Btw sebelah tu buddies gediwwkk aku Shafika Suhaimi :P

Okay, yang ni plak time aku form 4, nampak tak aku semakin muda ?! ( ahaks perasan plak minah ni ! -_-' )

And this too, kat dalam umah pown jadilah nak tangkap gambar :P
Btw aku ade tengok rancangan KALAU ADA JODOH BERSAMA USTAZ KAZIM ALIAS kat astro oas channel 106.. korang ade tengok tak ?.. rugi ooooo tak tengok, best jugak rancangan tu.. sambil aku tengok rancangan tu aku dapat ilmu pegetahuan and juga pahala ^_^.. Okay balik pada topic yang asal, dalam rancangan tu Ustaz Kazim ade kata 

"Jangan marah bila orang panggil kita kakak atau abang, mereka cuma nak menghormati kita saja. Apa salahnya kalau mereka panggil kita akak atau abang?.. Macam yang mak dengan ayah kita buat bila panggil kita akak dan abang".. bila aku fikirkan balik betul jugak kata Ustaz Kazim tu. Gomawo ( terima kasih ) Ustaz Kazim ( pehal plak tetiba cakap korea ngan Ustaz Kazim plak ni? -_-' ). Elok lagi dieorang panggil kita akak/abang dari dieorang panggil kita woi, wei, budak or sebagainya kan..

Dear my readers, please think positive!.. That's all for today my chinggus ( kawan ).. Thanks for reading! Assalamualaikum and anyyeonghi gesayo ^-^

ANNYEONG HASEYO 2013 !

 Assalamualaikum,

Annyeong Haseyo chinggu ( kawan ),
terima kasih aku ucapkan pada para pembaca yang sudi membaca dan meninjau blog aku ni :D, aku baru lagi dalam dunia blogger nie, so tunjuk ajar ku sifu :), harap korang semua tak bosanlah baca entry-entry aku ni. Btw aku ni KPOPPERS..so tak heranlah kalo ade entry aku pasal KPOP :D

Siapa Amira Anis ?
So, ni serba sedikit pasal diri aku. Nama Nurul Amira Anis Binti Idris, Tarikh Lahir 2.6.97, stay at Kota Damansara,Selangor. Selamat berkenalan ^__^.. macam yang aku cakap tadi, aku ni KPOPPERS. Aku ni memang FANATIK sangat dengan KPOP. Cakap je sape artis KPOP yang korang nak tau, semua ada dalam kepala otak aku ni, hahaha..yang tengah baca ni kalau anda NON-KPOPPERS, jebal ( please ) don't hate me :( :D


Apa yang mendorong aku untuk memasuki dunia Blogger ni ?
Yang sebenar-benarnya kan, aku mana minat sangat nak tulis karangan panjang berjela-jela ni.. buat sakit tangan aku je -_-'. Tapi, satu hari ni kan aku tengah dok bace surat khabar.. And suddenly, ade sesuatu bende yang menarik minat aku untuk dibaca .. dah banyak kali juga bende nie keluar kat majalah and surat khabar, tapi aku buat dont know je :D. BLOGGER FATIN LIYANA ? ( haish tak kan tak kenal kowt blogger FATIN LIYANA ? :D) .. Apa yang best sangat dengan blog dier tu sampai nak keluar majalah and surat khabar berbagai ?. Sebab dah banyak sangat soalan yang main difikiran aku ni, so aku pown mulalah search kat google tetang blog dier ni. Time aku bukak dan bace pasal entry SIAPA FATIN LIYANA, sejak tulah juga aku jadi suka bace entry-entry dier yang lain ( cewahh terus jadi peminat dier tu ). So no wonder lah blog dier terkenal sampai masuk surat khabar berbagai :D.. 



Kenapa baru sekarang nak buat blog ?
Hmm, aku dulu pernah ada satu blog, tapi disebabkan tahap kemalasan aku yang melampau, so dah penuh dengan sawang dah blog aku tu.. Email dengan password dier pown aku dah lupa.. hahahaa ( tulah banyak makan semut lagi >_<' ).. Ntah apa jadi kat blog aku yang dh berzaman aku tinggalkan tu o_O..



Ada ke orang nak baca dan kunjungi blog aku ni ?
Hah !, ni lagi satu hal, soalan ni selalu terbit kat dalam kepala hotak aku ni, 'Ade ke orang nak baca dan kunjungi blog aku ni ?'... Ade ke tak de ke, tu lain cite. Yang penting aku dapat kongsikan cerite-cerita dan pengalaman aku sepanjang aku menulis blog ni kepada korang  semua :D, kalau tak de yang sudi membaca, biarlah aku yang baca sorang huhuhu :D


Selalu update tak blog ni ?
InsyaAllah, kalau tangan aku ni rajin nak update, aku akan update entry-entry yang menarik untuk pembaca sekalian :D. Bukan pasal KPOP je tau, cerita-cerita yang lain pown aku akan update. Btw blog aku ni genre tak tentu, macam-macam genre yang ada dalam blog aku ni. Sebab banyak benda yang aku nak share dengan korang. Sekian sahaja entry aku kali nie, Kamsa Hamnida ( thanks ) for reading and supporting my blog :D




















Get widget here